با نزدیک شدن به فصلهای سرد سال همچون پاییز و زمستان و شروع بارشهای پی در پی نگرانی صاحبان ویلا افزایش پیدا کرده است. زیرا بارش مداوم سبب نم پس دادن دیوارها، پوسته شدن رنگ دیوار، نفوذ آب در مصالح ساختمانی، چکه کردن آب در بخشهایی از سقف و شروع پوسیدگی و ایجاد آسیبهای جدی برای ویلاها موجب شده تا این نگرانیها در وجود صاحبان ویلا پدید آید. پس بهترین روشی که میتوان از طریق آن اقدام به جلوگیری از پوسیدگی و فرسودگی ویلاهای شمالی نمود و از هزینههای سرسام آور جلوگیری کرد استفاده از عایق رطوبتی است.
درواقع عایق رطوبتی از نفوذ آب و رطوبت به داخل ویلاها جلوگیری کرده و اجازه پدید آمدن شرایط بحرانی را نمیدهد بلکه سبب افزایش عمر ویلا خواهد شد. از سوی دیگر فصل های سرد سال به جای ناراحتی و استرس میتوانید به راحتی با استفاده از عایق رطوبتی لذت ببرید. در ادامه قصد داریم شما را با انواع عایقهای رطوبتی آشنا کنیم پس با ما همراه باشید.
انواع عایق رطوبتی
عایق رطوبتی نانو
یکی از عایقهای رطوبتی پر کاربرد در ویلاهای شمال عایق رطوبتی نانو است. درواقع این عایق از رزین اکرلیک تشکیل شده است و در بخشهایی همچون سقف، سرویسهای بهداشتی، آشپزخانه، تراس و پشتبام استفاده میشود.
عایق نانو در برابر انقباض و انبساط کشش بالایی دارد و در هنگام سرد و گرم شدن هوا از ترک خوردگی سطوح مختلف جلوگیری میکند. بنابراین در هنگام بارش باران هیچ اثری از نفوذ رطوبت و آب را در سطحهای مختلف مشاهده نمیکنید. از عایقهای رطوبتی میتوانید در هنگام ساخت ویلای خود استفاده کنید و یا میتوانید پس از ساخت ویلا نیز برای ترمیم بخشهای فرسوده و پوسیده از عایق نانو بهره ببرید. عایق رطوبتی نانو از خاصیت کشسانی برخوردار است و بر پایه آب میباشد. بنابراین برای افرادی که دوست دارند از عایقهای سازگار با محیط زیست استفاده کنند عایق نانو انتخاب مناسبی خواهد بود. از مراحل پیاده سازی عایق رطوبتی نانو میتوان به زیرسازی، پیادهسازی پرایمر، اجرای عایق و تست نهایی اشاره کرد.
عایق رطوبتی پودری
اگر میخواهید ویلای خود را به شکلی عایقبندی کنید که از بابت عدم نفوذ آب به درون ویلا مطمئن شوید میتوانید از عایق پودری استفاده کنید. درواقع این عایق دارای پایه پلیمری و سیمانی بوده و شامل سایر افزودنیهایی که سبب انعطافپذیری و خاصیت ارتجاعی این عایق میشود استفاده خواهد شد. از عایق پودری در ویلاهای شمال مازندران در بخشهایی مانند استخر، سرویسهای بهداشتی و پارکینگ استفاده میشود. شما میتوانید عایق رطوبتی را بر روی انواع سطوح سیمانی، گچی، سنگی، اجری، فلزی اجرا کنید.
عایق رطوبتی ایزوفکس
این عایق با استفاده از مادهای با همین نام تولید شده و بر پایه مواد نفتی تشکیل میشود. همچنین میتواند به راحتی جایگزین ایزوگام شود. نکته مهم و مثبتی که در این نوع عایق وجود دارد این است که با اجرای این ماده بر روی سطوح، چسبندگی عجیبی ما بین این ماده و سطح زیرین ایجاد میشود که از نفوذ هرگونه رطوبت و آب به درون این سطح جلوگیری میکند.
عایق رطوبتی z90
عایق z90 یکی از انواع عایقهای مدرن است که مادهای کاراملی رنگ و چسبنده دارد و از رزین اکرلیک تشکیل شده است. درواقع این عایق قادر است بازه زمانی بین منفی ۷۵ تا ۳۵۰ درجه سانتیگراد را تحمل کند و مقاومت غیرقابل باوری در برابر حرارت و رطوبت دارد. این ماده سازگار با محیط زیست است و در برابر اشعه ماورا بنفش خورشید از خود مقاومت بالایی نشان میدهد.
عایق رطوبتی نانو پشت بام
این عایق برای افزایش طول عمر و دوام ایزوگام پشت بام بسیار کاربردی است. درواقع اجرای این عایق رطوبتی طول عمر ایزوگام را تا سه برابر، در برابر نور خورشید افزایش میدهد و مانع از نرم شدن ایزوگام میشود. مقاومت این عایق تا ۱۰۰ درجه بوده و میتواند تا دمای منفی ۲۰ درجه را تحمل کند. این عایق در برابر برف، باران، تگرگ مقاومت بالایی دارد و اجرای آن زمان بر نخواهد بود.
عایق رطوبتی نانو پارسیک
شما میتوانید از عایق نانو پارسیک بر روی انواع سطحهای بتنی و غیربتنی استفاده کنید زیرا این عایق خاصیت کشسانی بالا دارد و در مرحله اجرا به صورت مایع بر روی سطوح پیادهسازی خواهد شد. پس بدون اینکه ذرهای نگران نفوذ آب و رطوبت به داخل ویلا باشید از عایق نانو پارسیک استفاده کنید. سپس بعد از خشک شدن و شکل گرفتن این ماده سطحهای مد نظر خود را باید به طور کامل اببندی کنید.
عایق رطوبتی نانو استخر
از قسمتهای مهم یک خانه ویلایی در شمال که باید نسبت به عایقکاری آن اقدام نمود استخر، جکوزی، حوضچه، و آبنمای ویلا است. عایق رطوبتی نانو استخر از نفوذ و رشد، خزه، جلبک و قارچ بر دیواره، کف استخر و سایر محیطهای مرطوب مانند آبنما و جکوزی جلوگیری میکند. همچنین این عایق نه تنها مانع نفوذ رطوبت میشود بلکه قادر است فشار بالای آب را نیز تحمل کند. بنابراین هیچ اثری از شکستگی و بلند شدن آن مشاهده نمیکنید.
عایق قیر و گونی
این نوع عایق جز سنتیترین نوع عایق در ایران به شمار میرود. در این روش از قیر و گونی برای عایقکاری سطحهای نم دار و پر رطوبت استفاده میشود. امروزه نیز همچنان شاهد استفاده از این مدل عایق رطوبتی در ویلاهای شمال هستیم.
موارد مصرف عایق رطوبتی
عایق کاری اشپزخانه، حمام، پشت بام، سقفهای شیروانی
عایقکاری کف و بدنه ورقهای گالوانیزه و فلزی همچون کولر
تزئین قطعات سفالی و گلدان
آب بندی هر نوع استخر و منبع آب
چسب سازگار با سیمان و گچ جهت افزایش چسبندگی مصالح
چسباندن قطعههای یونولیت به یکدیگر بر روی دیوار
اببندی و محافظت از پاشنه درهای ساخته شده با چوب
نتیجه گیری
انواع متنوعی از عایقهای رطوبتی در هنگام ساخت و یا پس از ساخت در هنگام ترمیم ویلاهای شمال استفاده میشوند که هر کدام به نوعی درجه خاصی از محافظت را برای فضای دیوارهای ویلا ایجاد میکند. جدیدترین انواع عایقهای رطوبتی از سطح عملکرد خوبی برخوردار هستند و جایگزین مناسبی برای عایقهای سنتی شدهاند. تعدادی از این عایقها عبارتند از عایق رطوبتی پودری، عایق رطوبتی نانو، عایق رطوبتی z90 عایق رطوبتی ایزوفیکس که دارای انواع مختلف دیوار، استخر و پشت بام میباشد.
اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که در شمال ویلا دارید اما با مشکل رطوبت و نم به داخل خانه خود به سطوح امدهاید حتما از عایق رطوبتی برای جلوگیری از این مشکل استفاده کنید.