بررسی مزایا و معایب ویلای پیش ساخته

پیشرفت علم در زمینه‌های مهندسی ساختمان، سبب ایجاد امکانات زیادی در جهت ساخت و ساز شده است‌. اگر شما هم جز آن دسته از افراد علاقه مند به طراحی و ساخت ویلا هستید، دو گزینه جهت انتخاب وجود دارد: گزینه اول ساخت یک خانه از ابتدا، گزینه دوم سفارش یک خانه پیش ساخته.


خانه‌های پیش ساخته از مهمترین پیشرفت‌های صنعت ساخت و ساز به شمار می‌روند. به همین سبب انجام این کار در ایران بسیار رواج یافته است. در واقع فراگیری سریع این نوع سازه سبب شده تا این نیاز وجود آید در رابطه با ابعاد مختلف این سازه‌های آماده آگاه سازی درستی انجام شود. به همین منظور ما در این مقاله قصد داریم مطالبی در رابطه با مزایا و معایب خانه‌های پیش ساخته ارائه دهیم. با این امید که شما با دید بازتر و دانسته‌های کامل به جنبه‌های مثبت و منفی آن پی برده و در نهایت برای تهیه و یا خرید خانه‌های پیش ساخته اقدام نمایید.

شناخت بیش تر خانه‌های پیش ساخته


قبل از اینکه توضیحاتی در مورد مزایا و معایب خانه‌های پیش ساخته ارائه دهیم ابتدا بهتر است شناخت درست و کامل تری نسبت به این نوع سازه‌ها داشته باشیم. اولین نکته‌ای که در مورد ساخت این سازه‌ها باید دانست مصالح مختلفی است که در فرایند ساخت به کاربرده می‌شود. همچنین با وجود تنوع بالا در مصالح همچون چوب، سیمان، فلز، ساندویچ پنل و .... باز هم برخی افراد بر این باورند که خانه‌های پیش ساخته همان کانکس‌هایی هستند که در برخی اماکن مشاهده می‌شوند. در حالی که تصور آن‌ها از این نوع سازه‌ها کاملا غلط است زیرا در ساخت خانه‌های پیش ساخته با استفاده از مصالح متنوع و طرح‌ها و مدل‌های خلاقانه و بروز می‌توان با امکانات رفاهی ایده آل و جذابی ایجاد کرد.
همچنین می‌توان آن‌ها را نسب به محیط جغرافیایی طراحی کرد تا سازگاری و ماندگاری بالا تری داشته باشند.

مزایا و معایب خانه‌های پیش ساخته


با توجه به اینکه امروزه اهمیت ویژه ای به مسائل محیط زیستی در سراسر دنیا می‌شود. در بخش ساختمانی نیز تولید ضایعات جز یک مشکل مهم و آسیب رسان به محیط زیست به شمار می‌رود. به همین سبب خانه‌های پیش ساخته با استقبال زیاد فعالان محیط زیست مواجه شده است. حال برخی از معایب‌های خانه‌های پیش ساخته را بیان می کنیم:

ابعاد و متراژ: این نوع خانه از نظر ابعادی دارای محدودیت در متراژ و تعداد طبقات هستند و اغلب نمی‌توان آن‌ها را بیش‌تر از دو طبقه طراحی و اجرا کرد. مگر اینکه مشتری درخواست تعداد طبقات بیشتری داشته باشد که در این صورت هزینه نهایی کار بسیار افزایش پیدا می‌کند.

نظارت کمتر: در ساختمان‌هایی که طراحی به صورت سنتی است، کارفرما این امکان را دارد تا به صورت مستمر بر روی فرایند ساخت نظارت داشته باشد اما از آنجایی که ساخت خانه‌های پیش ساخته در کارگاه انجام می‌شود، امکان نظارت مداوم برای کارفرما وجود ندارد.

شیوه پرداخت هزینه‌ها: روش پرداخت ساخت این نوع سازه‌ها مانند سازه‌های سنتی مرحله به مرحله نمی‌باشد بلکه معمولا باید به صورت یک جا پرداخت شود که این کار ممکن است برای کارفرما سخت باشد به همین دلیل جز معایب ساخت این نوع سازه‌ها به شمار می‌رود. ناگفته نماند در مواردی نیز سازندگان برای آسانی پرداخت کارفرما شرایط خاصی در نظر می‌گیرند.

 

مزایا و معایب خانه‌های پیش ساخته

 

کاهش چشمگیر قیمت در زمان فروش


از معایب دیگر این نوع سازه‌ها می توان به کم شدن قیمت آن در زمان فروش اشاره کرد. در واقع این بزرگ ترین عیب در خانه‌های پیش ساخته نسبت به خانه‌های سنتی به شمار می‌رود. یعنی شما در هنگام فروش این خانه‌ها نمی توانید هیچ جوره روی برگشت سرمایه اولیه خود حساب باز کنید. در برخی از انواع سازه‌ها نیز قیمت فروش دست دوم تا ۴۰ درصد کم‌تر از سازه نو می‌باشد. البته اگر بخواهیم به خرید خانه پیش ساخته دست دوم فکر کنیم این عیب یک مزیت بزرگ نیز به شمار می‌رود.
کمتر بودن سفارشی سازی: در بسیاری از انواع سازه‌های پیش ساز محدودیت‌های فراوانی برای سفارشی سازی سازه وجود دارد. پس حتما در انتخاب نوع خانه پیش ساخته دقت کافی داشته باشید.

محدودیت در برخی پلان‌ها: یکی دیگر از عیوب سازه‌های پیش ساخته محدودیتی است که در ساخت برخی پلان‌های مشتری وجود دارد. زیرا برای حمل نقل سازه نیاز است تا آن را به تکه‌های کوچک‌تر تقسیم کنند و این موضوع موجب می‌شود که هر پلانی به طور پیش ساخت قابل اجرا نباشد.

برخی از مزایای خانه‌های پیش ساخته عبارتند از:


سازگاری بالا با محیط زیست: این نوع سازه‌ها به دلیل ساخت در کارگاه تاثیرات بسیار خوبی بر روی محیط زیست دارند زیرا از لحاظ فعالیت در سطح ایده آلی نسبت به سازه‌های سنتی قرار می گیرد.
از سوی دیگر منابع طبیعی کم‌تری نسبت به خانه‌های سنتی نیاز است و این موارد در بررسی مزایای خانه پیش ساخته بسیار حائز اهمیت است.
در این نوع سازه‌ها امکان خرید مصالح به صورت یک جا وجود دارد به همین سبب مدیریت مالی آن بسیار آسان‌تر از مدیریت مالی خانه‌های سنتی است. همچنین هزینه ساخت آن براساس متراژ مورد بررسی قرار می‌گیرد. به همین سبب با توجه به بودجه خود می‌توانید متراژ و طرح دلخواه را انتخاب ‌کنید.
سرعت بالا در ساخت و ساز: یکی از بزرگ ترین مزیت‌های خانه پیش ساخته سرعت بالا در فرایند ساخت است. یعنی پروژه به گونه ای است که حتی به دلیل بد بودن شرایط جوی آب و هوا نیز متوقف نمی‌شود. زیرا تمام فعالیت ها در کارگاه انجام می‌شود‌.
صرفه جویی در مصرف انرژی: خانه‌های پیش ساخته از عایق کاری با کیفیتی برخوردارند به همین سبب میزان مصرف انرژی در آن‌ها نسبت به سازه‌های دیگر پایین‌تر است.
استحکام و مقاومت بالا: در ساخت این نوع سازه‌ها از پانل‌های فولادی استفاده می‌شود به همین سبب از مقاومت بالایی برخوردار هستند. این سازه‌ها در برابر طوفان و رطوبت نیز بسیار مقام اند.


کلام اخر


ساخت ویلا‌های پیش ساخته امروزه بسیار رایج شده است و می‌تواند یکی از جذاب ترین گزینه‌هایی باشد که در ذهن شما پدید آمده است. این ویلاها به دلیل مزایای زیادی که دارند همیشه مورد استقبال افراد قرار گرفته اند. در واقع هدف ما از ارائه این مقاله و بررسی مزایا و معایب ویلا‌های پیش ساخته این است که شما بتوانید با خواند این مطالب تمامی جوانب را بررسی کرده سپس با توجه به بودجه و شرایط خود اقدام به ساخت این نوع سازه‌ها کنید.