تفاوت رادیاتور قرنیزی نسبت به رادیاتورهای معمولی:
رادیاتور های قرنیزی برخلاف رادیاتور های معمولی دو کاربری متفاوت دارد. به این معنا که هم سیستم گرمایشی را فراهم می کند و هم قرنیز منزل را شامل می شود. رادیاتور قرنیزی بین 20 الی 25 درصد از بهره وری انرژی بالاتری به نسبت رادیاتور های پنلی برخوردار است. این رادیاتور ها با تمامی سیستم های گرمایش انرژی تجدید پذیر و حتی دیگ های بخار معمولی کار می کند و باعث صرفه جویی در فضای منزل می شود.
آزاد کردن دیوارها و آزادی عمل در چیدمان اتاق را در پی دارد که رادیاتور پنلی این ویژگی ها را ندارد. گرمای ملایم و مناسبی از سطح زمین به فضای اتاق انتقال می دهد در حالی که در رادیاتور معمولی اصولا انتشار گرما را از یک متری سطح زمین شروع می کند. در سیستم رادیاتور قرنیزی هیچ نشانه ای از گردو غبار و آلودگی محیطی مشاهده نمی شود.
مورد دیگر راحت بودن تمیز کردن رادیاتور قرنیزی به دلیل سطح صاف در مقایسه با رادیاتور پنلی معولی که معمولاً تمیزکاری آن سخت می باشد. همچنین رادیاتور های قرنیزی به علت عدم دارا بودن هیچگونه لبه تیز یا لوله و اتصالات و شیرآلات خاص بر خلاف رادیاتور پنلی از ایمنی بالاتری برخوردار است.
رادیاتور قرنیزی به راحتی و به سرعت بالایی نصب می شود و در مقایسه با رادیاتور پنلی بهتر می باشد. رادیاتور های پنلی در جهت گرم کردن اتاق با انتقال گرما به بالا و در نهایت گردش گرما به پایین پس از برخورد به سقف فضا را گرم می کند که این اتفاق در فضاهایی با ارتفاع سقف بلند و یا داشتن پنجره های زیادتر، گرم کردن فضا را طولانی تر می کند. این در حالی است که رادیاتور های قرنیزی با جریان تابشی و همرفتی از سطح زمین فضا را در کمترین زمان ممکن گرم می کند.
رادیاتور های پنلی برعکس رادیاتور های قرنیزی در دمای پایین امکان گرم کردن فضای اتاق را ندارد. دمای پایین یک سیستم گرمایشی نیازمند سطح تماس بزرگتر جهت انتقال بهتر انرژی می باشد که رادیاتور های معمولی این ویژگی را ندارد. تفاوت دیگر این دو این است که مصرف انرژی در رادیاتور های قرنیزی در مقایسه با رادیاتور های پنلی به مراتب کمتر می باشد.
۶ دلیل استفاده از رادیاتور قرنیزی در شهرهای شمالی:
در بخش قبل با ویژگی های رادیاتورهای قرنیزی آشنا شدیم و اما در این بخش قصد داریم به این پرسش پاسخ دهیم که چرا رادیاتور قرنیزی برای شهرهای شمالی از رادیاتور های معمولی مناسب تر است؟
1. جلوگیری از رطوبت
یکی از اساسی ترین مشکلات ساختمان ها در شمال کشور این است که رطوبت در سطح دیوارها جمع می شود. رطوبت جمع شده باعث می شود به دیوارها و سقف منازل آسیب برسد اما اگر رادیاتور قرنیزی را در این مناطق نصب شود، این حجم رطوبت در اثر حرارت رادیاتور جذب شده و دیگر باعث نم زدگی دیوار ها و آسیب رسبدن به ساختمان نمی شود. شاید از خود بپرسید رادیاتور معمولی هم بر روی دیوار نصب می شود، اما تفاوت آن ها اینجاست که رادیاتور قرنیزی کاملاً به جداره دیوار می چسبد، یعنی هیچ فاصله ای بین رادیاتور قرنیزی و دیوار نمی باشد اما رادیاتور های معمولی از دیوار فاصله دارند. علاوه بر این رادیاتور قرنیزی به صورت سرتاسری در لبه پایینی دیوار ها نصب می شود، و به عبارت دیگر تمام قسمت های خانه توسط این رادیاتور های قرنیزی پوشانده می شوند، اما رادیاتور های معمولی فقط قسمت هایی از دیوار را شامل می شوند. به طوری که شاید در نهایت بتوان 2 الی 3 رادیاتور معمولی را در فضای پذیرایی قرار داد.
2. موقعیت نصب و توزیع گرما
رادیاتور های قرنیزی، دقیقا در پایین ترین قسمت اتاق نصب میشود. از آنجا که بهترین نوع توزیع گرما به صورت پایین به بالا است، به همین خاطر گرمای تولید شده به صورت یکنواختی در کل اتاق پخش می شود. این موضوع در مناطقی از کشور که با رطوبت بالا سر و کار دارند، مانند شهرهای شمالی میتواند جلوی نم زدگی دیوار و رطوبت را بگیرد. اما رادیاتور معمولی در وسط دیوار نصب می شود، به همین خاطر بخش زیادی از گرمای رادیاتور های معمولی هدر می رود.
3. انتقال گرما
رطوبت رسانای بسیار خوبی برای انتقال حرارت به محیط است و شهرهای شمالی ایران به صورت دائمی با رطوبت بالایی درگیر هستند. از طرفی رادیاتور قرنیزی به خاطر نوع نصب منحصر به فرد خود، سطح تماس بیشتری با محیط دارد. در نتیجه گرمای پخش شده از رادیاتور قرنیزی می تواند با رطوبت موجود در محیط ترکیب شده و در نهایت حرارت با سرعت بالاتری به محیط منتقل شود.
4. فضای استفاده
رادیاتور قرنیزی فضای بسیار کمتری از اتاق را اشغال میکند و به همین خاطر، فضای بیشتری برای مبلمان کردن و دکوراسیون داخلی فراهم میشود. همچنین کاربرد زیبایی نیز دارد. اما رادیاتور های معمولی به خاطر شیوه ی نصب خود در وسط دیوار قرار می گیرد و دیگر نمی توان مبلمان یا کمد و تلوزیون را در آن بخش از منزل قرار داد، چرا که بر توزیع حرارت رادیاتور تاثیر نامطلوب می گذارد و خود مبلمان نیز در اثر حرارت آسیب می بیند.
5. کاهش هزینهها
با توجه به کارایی بالای رادیاتور قرنیزی در پخش گرما، میتوان با استفاده از آن هزینههای گرمایشی را کم تر کرد. چون شما عملاً با استفاده از رادیاتور قرنیزی می توانید با مصرف انرژی کمتر، به آسایش بیشتر برسید.
6. زیبایی و طراحی
رادیاتور قرنیزی با طراحی نوین و ظاهری زیبا، میتواند زیبایی داخلی منزل شما را چند برابر کند و در بهص ورت همزمان نیازهای گرمایشی را نیز برطرف می کند. با توجه به گسترش ویلاسازی در شهرهای شمالی ایران اهمیت این مورد بیشتر است.
نتیجه گیری:
در نهایت، با توجه به شرایط اقلیمی خاص شهرهای شمالی ایران و چالشهای گرمایشی که این مناطق با آن ها سر و کار دارند، رادیاتور های قرنیزی با ویژگیها و مزیتهای منحصر به فرد خودشان، گزینهای مناسب و کارآمد به نظر میرسد. این رادیاتورها با پخش گرما به صورت یکنواخت و سرتاسری، کاهش رطوبت و جلوگیری از تشکیل نم زدگی در ساختمان، نه تنها به افزایش کیفیت گرمایش منازل کمک میکنند، بلکه با طراحی زیبا و مدرن، باعث زیبایی فضای داخلی نیز میشوند. در نتیجه در مقایسه با رادیاتورهای معمولی، رادیاتور قرنیزی می تواند بسیار عملکرد بهتری برای گرمایش مناطق شمالی باشد و به ساکنین این مناطق امکان گرمایش به صرفه تری را بدهد.